Winkels en voorzieningen

Van winkelen tot borrelen in Norg

Norg staat bekend om zijn natuurrijke omgeving, de rust en de ruimte. Maar toch biedt het centrum van Norg ook volop voorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij twee supermarkten. Daarnaast vind je in de oude dorpskern tal van winkels, speciaalzaken, gezellige cafés en restaurantjes. Voor een uitgebreid dagje shoppen ga je naar Groningen of Assen.

Sportief in Norg

Norg is misschien niet zo groot, maar het dorp beschikt gewoon over een openbare basisschool en een middelbare school voor leerlingen van vmbo-t. Op fietsafstand van Norg ligt het dorp Leek. Hier kunnen kinderen met een havo-, vwo- of gymnasium-advies naartoe. Aan sportverenigingen is in Norg geen gebrek. Er is van alles te doen op sportief gebied: van zwemmen tot paardrijden en van voetbal tot korfbal.

Van en naar Norg

Het natuurrijke Norg ligt in de provincie Drenthe en maakt onderdeel uit van de gemeente Noordenveld. Via de N373, die dwars door het dorp loopt, rijd je zo naar steden als Drachten, Assen en Groningen. Ook beschikt Norg over een goede busverbinding. Er zijn diverse bushaltes in en rondom Norg te vinden. Vanaf hier rijd je naar tal van omliggende dorpen en steden. Zo gaat er regelmatig een bus naar Groningen. Ideaal toch?

Voorzieningen

icon-ov

Openbaar vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Bonhagen
365 m
Bushalte Peesterstraat
559 m
Bushalte Pompstraat
563 m
Bushalte Donderseweg
611 m
Bushalte Westeind
1.12 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
De Hekakker
868 m
De Vlinderhof
6.47 km
VeenSter
6.59 km
OBS Kloosterveen
7.25 km
De Kloostertuin
7.31 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Poiesz
784 m
ING Bank
784 m
Coop
1.14 km
Aldi
6.91 km
Lidl
7.87 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Mulder Drogisterij Parfumerie K
739 m
DIO Drogist
739 m
Etos
7.92 km
Kruidvat
7.96 km
Escura Apotheek de Peeleres
8.06 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief