Buitengewoon wonen in Oosterveld


Kavels en woningen in Norg

Aan de oostkant van de oude dorpskern van het Drentse Norg komt een gloednieuwe woonwijk: Oosterveld. Oosterveld biedt veel keuzevrijheid voor zowel kopers als huurders. Je kunt kiezen uit bouwkavels voor vrijstaande woningen (koop), twee-onder-een-kapwoningen (koop), rijwoningen (koop) en ruime eengezinswoningen (huur). In totaal biedt Oostveld ruimte aan zo’n 225 nieuwbouwwoningen. Elke woning is herkenbaar aan een eigen ontwerp, maar past tegelijkertijd bij het bestaande architectuurbeeld van Norg: rustig, speels en dorps. Alle woningen hebben bakstenen gevels en een pannendak. Zo is er behalve variatie ook samenhang tussen de woningen. 


Wonen in het Drentse landschap

Het groene landschap bepaalt het karakter van Oosterveld. Toekomstige bewoners wonen namelijk te midden van het karakteristieke Drentse landschap. Vanuit je nieuwe huis is het straks maar een paar stappen naar de aangrenzende bossen, heidevelden en weilanden. In Oosterveld zelf vind je zandpaden die de wijk verbinden met de omliggende natuur. Wadi’s met glooiende taluds zorgen op een natuurlijke manier voor de afvoer van regenwater. Schilderachtige houtwallen omlijsten de ruime opgezette wijk.


Oosterveld: een kindvriendelijke woonwijk

Oosterveld is bovendien een kindvriendelijke woonwijk. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, klimmen en klauteren. Wil je een oogje in het zeil kunnen houden? Kinderen kunnen ook rondom het huis veilig spelen. In Oosterveld rijden auto’s niet harder dan dertig kilometer per uur en bewoners parkeren op eigen erf.