Norg

Wonen in het Drentse landschap

De wijk Oosterveld ligt midden in het prachtige Drentse landschap. Vanuit uw nieuwe huis kunt u straks zo de natuur in lopen: in een paar stappen naar de aangrenzende bossen, heidevelden en weilanden. De oude zandpaden lopen door de woonwijk en verbinden deze met het landschap. Wadi’s met glooiende hellingen zorgen voor de afvoer van regenwater. Bestaande en nieuwe houtwallen omlijsten de woonvelden. 

In de wijk komen veel verschillende huizen die goed passen bij de dorpse sfeer van Norg. De sfeer wordt gemoedelijk en de bebouwing bescheiden en gevarieerd. Het speelse karakter van Oosterveld moet ervoor zorgen dat jong en oud zich hier thuis voelt. 

Van winkelen tot borrelen 

Het brinkdorp Norg telt bijna 4.000 inwoners. In het centrum zijn volop voorzieningen. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij twee supermarkten. Daarnaast vindt u in de oude dorpskern verschillende winkels, speciaalzaken, gezellige cafés,  restaurants en terrassen.  

Van alles te beleven in en om Norg 

Naast een openbare basisschool is er ook een middelbare school in Norg. In en om Norg is van alles te doen op sportief en recreatief gebied. Zo zijn er naast een overdekt zwembad, een manege, campings, een sporthal en beweegcentrum. Verder zijn er onder andere een bibliotheek en diverse verenigingen op het gebied van sport en cultuur te vinden. En natuurlijk de mooie omgeving waar u eindeloos kunt wandelen en fietsen. 

Drachten, Assen en Groningen zijn vanuit Norg goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer.