Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Het laatste nieuws over Oosterveld

Beste ,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld. Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over Oosterveld in Norg.

Met in deze editie:

- Ontdek het toekomstige Oosterveld
- Veel keuzevrijheid voor nieuwe bewoners 
- Historische zandpaden blijven behouden


Text

Ontdek het toekomstige Oosterveld

Goed nieuws, belangstellenden voor Oosterveld kunnen vanaf nu inzien hoe de nieuwe woonwijk er uit komt te zien. De gemeente Noordenveld beschrijft in het bestemmingsplan hoe het nieuwe woongebied in Norg straks wordt ingericht. 

In het bestemmingsplan is vooralsnog de bouw van zeventig nieuwe woningen uitgewerkt. De woningen verrijzen in Buiten-Zuid: een deelgebied van Oosterveld, ten oosten van de Oosterveldweg en ten zuiden van de Tweede Laan. Uit het plan blijkt dat er een grote variatie aan woningen komt, van vrijstaande-, tot halfvrijstaande woningen en rijwoningen. Mede hierdoor krijgt Oosterveld straks een speels karakter.

Ontdek nu zelf hoe de toekomstige woonwijk Oosterveld er uit gaat zien. Bekijk het bestemmingsplan online of bezoek het gemeentehuis (Raadhuisstraat 1, Roden).


Text

Veel keuzevrijheid voor nieuwe bewoners

Toekomstige bewoners van Oosterveld hebben straks veel keuzevrijheid bij het ontwerpen of het uitkiezen van hun nieuwe huis. De belangrijkste regel is dat de architectuur past bij het huidige architectuurbeeld van Norg, namelijk rustig en dorps. Verder legt de gemeente nieuwe bewoners niet al te veel regels op voor het ontwerp van de woningen. Ideaal toch?

Sfeervol wonen
In het deelgebied Buiten Zuid wordt onderscheid gemaakt tussen drie woningtypen: Oosterveldwoningen, Oosterrandwoningen en Wonen in het midden. De woningen variëren qua vormgeving, maar passen toch bij elkaar én bij het sfeervolle essenlandschap. Bovenstaande woningen geven daar een voorbeeld van.

Het oude Drenthe 
Oosterveld wordt een eigentijdse woonwijk, met de typische sfeer van het oude Drenthe. Alle woningen liggen straks aan groene ruimtes, met vlakbij zandpaden, die rechtstreeks leiden naar de natuurrijke omgeving.

Gasloos wonen
Alle huizen in Oosterveld worden gasloos. Aanvankelijk wilde de gemeente Noordenveld nieuwe bewoners de vrijheid geven om wel of niet te kiezen voor gas, maar dat streven is ingehaald door de Rijksoverheid. Die heeft besloten dat alle nieuwe woningen per 1 juli 2018 niet meer worden aangesloten op gas. 


Text

Historische zandpaden blijven behouden

Maar liefst vier historische zandpaden doorkruisen straks de woonwijk Oosterveld. De eeuwenoude zandpaden zijn een authentiek kenmerk van de nieuwe woonwijk en natuurlijk van Norg zelf. Om de zandpaden niet verloren te laten gaan, is besloten om de paden te herstellen. 

Inmiddels is het eerste zandpad afgesloten met een paaltje. Zodra bouw van de volgende reeks woningen in Oosterveld begint, wordt het tweede zandpad afgesloten. De twee zandpaden liggen in het verlengde van de Eerste Laan en Tweede Laan en blijven wel open voor voetgangers en fietsers. 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven op oosterveldnorg.nl.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Oosterveld Norg - Raadhuisstraat 1 9301AA Roden
www.oosterveldnorg.nl