Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Het laatste nieuws over Oosterveld

Beste ,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld. Met deze nieuwsbrief houden we je als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over Oosterveld in Norg.

In deze editie lees je:

-   Uitkomst enquête woonwensen Oosterveld
-   Ontwikkeling Oosterveld kan nu echt beginnen
-   De bouwborden staan op hun plek
-   Binnenkijken: antiek- en brocantewinkel Carlotte


Text

Dit zijn de woonwensen voor Oosterveld

Vorige maand werd de woonwensenenquête gelanceerd. We vroegen belangstellenden hoe hun ideale woning in Oosterveld eruitziet. Velen gaven gehoor aan deze vraag: meer dan 80 mensen vulden de vragenlijst in. Inmiddels is de enquête gesloten en zijn de resultaten bekend.


De belangrijkste woonwensen op een rijtje:

▪   Vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen zijn in trek. De meeste belangstellenden geven de voorkeur aan deze woningtypen in Oosterveld.

▪   Belangstellenden geven aan dat ze minimaal 3 slaapkamers willen terugzien in hun nieuwe woning in Oosterveld.

▪   Een comfortwoning met een slaap- en badkamer op de begane grond (levensloopgeschikt). Ruim de helft van de belangstellenden geeft hier de voorkeur aan.

▪  Rust en ruimte, een natuurrijke en groene omgeving en duurzame woningen. Dit zijn de belangrijkste woonwensen voor Oosterveld die belangstellenden zelf noemden.


Hoe nu verder?

De gemeente Noordenveld en de deelnemende partijen nemen alle woonwensen mee in de verdere ontwikkelingsplannen voor Oosterveld.


Text

Ontwikkeling Oosterveld kan nu echt beginnen

Het aanvullende archeologische onderzoek op het bouwterrein van Oosterveld is succesvol afgerond. Het hele gebied is onderzocht en er zijn geen archeologische hindernissen ontdekt. Dit betekent dat het hele terrein is vrijgegeven. Kortom: de ontwikkeling van Oosterveld kan nu echt van start.

Eerste voorbereidingen bijna klaar
De eerste voorbereidingen van de bouwgrond in Oosterveld worden begin juni afgerond. Ook is de Oosterveldweg al aangelegd. Vooralsnog met asfalt, zodat de kavels goed bereikbaar zijn voor het verkeer tijdens de bouwperiode. Als de wijk later daadwerkelijk bewoond is, wordt het asfalt vervangen door klinkerbestrating. 

Daarnaast zijn ook de voorbereidingen van het woongebied aan de zuidoostzijde van Oosterveld in volle gang. Het bouwrijp maken van dit gebied start na de zomer. 


Text

Hoera, de bouwborden staan op hun plek

Inmiddels staan ook de bouwborden ter promotie van Oosterveld op hun plek. Heb jij ze al gespot? Je vindt ze op en vlak bij de locatie van dit nieuwbouwproject in Norg. Kijk jij straks vanuit je woning in Oosterveld uit over de Drentse landerijen?


Text

Binnenkijken: antiek- en brocantewinkel Carlotte

Het authentieke en knusse centrum van het Drentse Norg telt tal van speciaalzaakjes. Een daarvan is Carlotte: een antiek- en brocantewinkel waar je de meest originele woonspullen vindt.

De met zorg ingerichte etalage van Carlotte trekt al voor binnenkomst de aandacht. Het is echt zo’n winkeltje waar je gewoon even binnen moét kijken. Binnen vind je de leukste spullen: van meubels tot kleine woondecoraties. Dat dit winkeltje aan De Brink met zorg en passie is ingericht, zie je meteen. 

Eigenaresse Janet is de winkel drie jaar geleden begonnen, samen met haar man Arjan. Hun gedeelde interesse voor antiek en brocante woninginrichting begon nadatze zelf een brocante kledingkast voor hun dochter hadden opgeknapt. Toen ze hoorden... 


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bent ingeschreven op oosterveldnorg.nl.
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf je dan hier uit.
Oosterveld Norg
www.oosterveldnorg.nl