Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Lees meer over de nieuwe woonwijk Oosterveld in Norg

Beste ,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld in Norg. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwsbrief

Met in deze editie:
- Voorbereidingen in volle gang
- Kom naar de informatiebijeenkomst op 10 september
- Eerste woningen verrijzen in Oosterveld
- Huurwoningen Actium: start bouw in september

Text

Voorbereidingen in volle gang

Er wordt op het moment hard gewerkt om het terrein bouwrijp te maken. Eventuele obstakels en begroeiing worden weggehaald. Voorzieningen, zoals nutsvoorzieningen, wegen en de riolering, worden aangelegd. Kortom: het bouwterrein wordt klaar gemaakt voor de bouw van woningen.


Text

Kom naar de informatiebijeenkomst op 10 september

Wil je een kavel kopen in Oosterveld? Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Kom dan op dinsdag 10 september naar de informatiebijeenkomst. Je krijgt hier meer informatie over de verkoop van 28 vrije kavels. Ook presenteren we de stand van zaken van het project Oosterveld. Medewerkers van de gemeente Noordenveld zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Start inschrijving
Tijdens de bijeenkomst op 10 september is ook de start van de inschrijving van de 28 vrije kavels. Je kunt ter plekke een inschrijvingsformulier invullen. Maar je kunt er natuurlijk ook eerst nog even rustig over nadenken. Je hebt tot 22 oktober 2019 de tijd om je in te schrijven voor de vrije kavels. Op 29 oktober is er een vervolgbijeenkomst waar de loting van de vrije kavels plaatsvindt.

Data op een rijtje:
10 september   Informatiebijeenkomst Oosterveld, 19.30 uur, Brinkhof Norg

                          Mogelijkheid om u in te schrijven voor een kavel

22 oktober        Uiterste datum voor inschrijving voor een kavel van Oosterveld Norg

29 oktober        Vervolgbijeenkomst met loting kavels Oosterveld door notaris,
                         19.30 uur, Brinkhof Norg

Wil je naar de bijeenkomst komen, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar: info@oosterveldnorg.nl


Text

Eerste woningen verrijzen in Oosterveld

Er is volop bedrijvigheid bij het nieuwe huis van Ada en Heddy Leerink in Oosterveld. De zussen wonen nu nog in Groningen, maar willen graag weer in een dorp wonen. Norg is hen niet vreemd. Heddy deed er vroeger vakantiewerk en ze hebben verschillende familieleden in en om Norg wonen.

Vakantiesfeer en natuur
Wat ze vooral aantrekt in Norg is de prachtige oude dorpskern en gemoedelijke sfeer. Verder is het fijn dat het dorp best veel voorzieningen biedt: er is een bibliotheek, verschillende winkels, een zwembad, je kunt er pinnen en er zijn diverse restaurants. Zomers zitten de terrasjes vol. Daar kunnen de dames straks vanuit hun nieuwe woning zo naartoe lopen. Er hangt een beetje een vakantiesfeer in Norg. En natuurlijk is de mooie natuur rondom de nieuwe woonwijk ideaal om lekker te wandelen met de hond. 

Impuls voor Norg
Heddy denkt dat de wijk Oosterveld goed is om de leefbaarheid van Norg te bevorderen. Het trekt nieuwe mensen aan. Er zijn woningen voor allerlei soorten mensen, waaronder jonge gezinnen. Dat is een mooie impuls voor het dorp.

Door de wol geverfd
Ada en Heddy kennen het proces van het laten bouwen van een huis. 21 Jaar geleden kozen ze aannemer De Regeling om in Groningen een nieuwe woning voor ze te realiseren. De samenwerking en het eindresultaat bevielen zo goed, dat de keuze snel gemaakt was. Het wordt een zogenaamde ‘notariswoning’, met de voordeur in het midden. Gemaakt van donkere bakstenen met een zwart pannendak.

Bijzondere, duurzame verwarming
Het huis wordt uiteraard gasloos. Voor de verwarming kozen de zussen voor warmtekorven. Daarbij worden slangen als een spiraal in de vorm van een korf in de grond gelegd op een diepte van maximaal vier meter. Zo hoeven de diepere grondlagen niet beroerd te worden. Bijkomend voordeel is dat de korven in de zomer de binnenruimte kunnen koelen. De ervaringen die andere mensen met warmtekorven hebben, zijn erg positief. En verder wordt de woning erg goed geïsoleerd en komen er zonnepanelen op het dak.

Nog even geduld
De gezusters Leerink kunnen niet wachten tot ze hun prachtige nieuwe onderkomen kunnen betrekken. Het is de bedoeling dat het voor de kerst af is.


Text

Huurwoningen Actium, start bouw in september

C+M+B Ontwikkeling en architectenbureau Archiview zijn in opdracht van Actium gestart met de voorbereidingen voor de bouw van zestien passieve woningen in woonwijk Oosterveld. De omgevingsvergunning is aangevraagd bij de gemeente. Als alles mee zit, zijn de kavels eind september bouwrijp gemaakt en kan aansluitend gestart worden met de bouw. De woningen worden grotendeels in ’prefab’ elementen opgebouwd, zodat de bouwtijd relatief kort is. De woningen worden naar verwachting begin 2020 opgeleverd.

Ultra-energiezuinig en aardgasloos wonen
De woningen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping zijn twee slaapkamers en een doucheruimte aanwezig. Daarnaast wordt er in de tuin een (fietsen)berging geplaatst. Tot zover lijkt het dus een ‘normaal’ huis. Maar wat deze woningen zo uniek maakt, zijn de specifieke eigenschappen waarmee deze ultra-energiezuinig worden. Een passief huis is zo goed geïsoleerd dat je de woning met een kaarsje zou kunnen verwarmen. Dat betekent in de eerste plaats lage energiekosten voor de huurders en daarnaast optimaal wooncomfort.

Heb je interesse?
De huurprijs van de woningen bedraagt € 607,46 excl. servicekosten. Geïnteresseerden kunnen vanaf half september reageren op één van de woningen via www.hurenvanactium.nl. Woningen worden toegewezen op volgorde van inschrijving.

Oosterveld Norg - Raadhuisstraat 1 9301AA Roden
www.oosterveldnorg.nl