Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Lees meer over de nieuwe woonwijk Oosterveld

Beste ,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld in Norg. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen in deze nieuwsbrief

Met in deze editie:
- Informatiebijeenkomst en start verkoop vrije kavels
- Gemeente kiest ontwikkelaar voor Oosterveld
- Kom kijken op de Dag van de Bouw

Text

Na zomer informatiebijeenkomst en start inschrijving vrije kavels

Heeft u belangstelling voor een kavel in de nieuwe woonwijk Oosterveld? Kom dan op dinsdag 10 september naar de informatiebijeenkomst. U krijgt hier meer informatie over de verkoop van 26 vrije kavels. Ook vertellen we u de stand van zaken van het project Oosterveld. Medewerkers van de gemeente Noordenveld zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Inschrijven voor een kavel
Tijdens de bijeenkomst op 10 september is ook de start van de inschrijving van de 26 vrije kavels. U kunt ter plekke een inschrijvingsformulier invullen. Maar u kunt er natuurlijk ook eerst nog even rustig over nadenken. U heeft tot dinsdag 22 oktober 2019 de tijd om u in te schrijven voor de vrije kavels.

Loting door notaris
Op dinsdag 29 oktober is er een vervolgbijeenkomst waar de loting van de vrije kavels plaatsvindt. De inschrijfformulieren worden in blanco enveloppen gedaan en de notaris doet ter plekke de loting. In volgorde van het ingeloot zijn door de notaris mag u een keuze maken uit de (nog) beschikbare kavels. Zodra u een keuze gemaakt heeft, gaat de optietermijn direct in. De eerste termijn duurt zestien weken en is gratis. Daarna kunt u deze periode laten verlengen. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Meer informatie
Binnenkort vindt u meer informatie (zoals kavelpaspoorten met alle informatie over de verschillende vrije kavels en VON (vrij op naam)-prijzen) op de website.   

Data op een rijtje:
10 september   Informatiebijeenkomst Oosterveld, 19.30 uur, Brinkhof Norg

                         Mogelijkheid om u in te schrijven voor een kavel

22 oktober        Uiterste datum voor inschrijving voor een kavel van Oosterveld Norg

29 oktober        Vervolgbijeenkomst met loting kavels Oosterveld door notaris,
                         19.30 uur, Brinkhof Norg


Text

Gemeente Noordenveld kiest projectontwikkelaar

De gemeente Noordenveld kiest projectontwikkelaar ‘De Realisatie’ voor de duurzame ontwikkeling en bouw van minimaal elf kavels in Oosterveld in Norg. De Realisatie hoopt in november 2019 te kunnen starten met de verkoop van kavels. De bouw begint volgens planning in april

Maar liefst tien projectontwikkelaars schreven in voor de aanbesteding van elf kavels in het project Oosterveld. De gemeente Noordenveld beoordeelde de ingediende plannen op kwaliteit en prijs. “Als het gaat om kwaliteit, hebben wij duurzaamheid hoog in het vaandel. Via een transparante en gelijkwaardige manier van aanbesteden, hebben we als gemeente in De Realisatie de meest geschikte marktpartij voor de nieuwbouwlocatie in Norg gevonden”, aldus een enthousiaste wethouder Henk Kosters. De Realisatie werkt in dit project samen met bouw- en projectmanagementbureau BBAW uit Norg.

Energiezuinige woningen
De Realisatie gaat energiezuinige woningen ontwikkelen, door onder andere het gebruik van een warmtepompinstallatie, extra isolatie, zonnepanelen en een ingebouwd accusysteem voor energieopslag. Zij gebruiken bewust duurzame materialen en hebben ook oog voor hergebruik. Uiteraard betrekt het bedrijf toekomstige bewoners bij het ontwikkelingsproces van de huizen. U heeft als koper de nodige vrijheid om zelf invulling te geven aan uw woning.

Een duurzame omgeving
De plannen van ontwikkelaars en bouwers bij de aanbesteding zijn onder andere beoordeeld op  duurzaamheid. De gemeente Noordenveld wil klimaatneutraal zijn in 2040 en duurzame nieuwbouw draagt daaraan bij. Naast de toekomstbestendige, duurzame woningen is in het ontwerp ook aandacht voor een duurzame omgeving. Iedere woning krijgt een oplaadpunt voor de elektrische auto, er is aandacht voor biodiversiteit en de tuinen worden al deels ingericht met groen.

Op de foto: wethouder Henk Kosters (midden) met de beide eigenaren van De Realisatie


Text

Neem een kijkje bij bouw woning Oosterveld

Bouwbedrijf Geerts stelt bouwplaats in Norg open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni kunt u een kijkje achter de schermen nemen bij de nieuwbouwwoning die nu gebouwd wordt in Norg aan de Lokzijlskamp 5, plan Oosterveld. Normaal gesproken is de bouwplaats verboden terrein voor publiek, maar op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur is deze opengesteld tijdens de Dag van de Bouw 2019.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u niet alleen zien hoe ver de bouw gevorderd is, maar krijgt u ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

De Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemers Federatie Nederland Bouw en Infra, Dag van de Architectuur, Techniek Nederland en VNconstructeurs.

Klik voor meer informatie over de Dag van de Bouw.

Text
Oosterveld Norg - Raadhuisstraat 1 9301AA Roden
www.oosterveldnorg.nl