Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Het laatste nieuws over Oosterveld

Beste ,

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld. Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over Oosterveld in Norg.

Met in deze editie:

- Positieve uitspraak Raad van State: volgende fase bouw kan beginnen!
- Kom naar de informatieavond Heijmans op 15 mei
- Ultra-energiezuinig wonen in Norg
- Veel belangstelling aanbesteding Oosterveld

Text

Positieve uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft uitspraak gedaan over de bouw van woningen in de nieuwe wijk Oosterveld in Norg. De verenigingen Groen Noordenveld en Natuurlijk Norg 2000 hadden hiertegen beroep aangetekend. Dit beroep is ongegrond verklaard. De volgende fase van het project van ongeveer 70 woningen kan nu echt van start gaan.

Bezwaren van tafel
De Raad van State vindt dat de gemeente voldoende heeft onderbouwd dat er behoefte is aan nieuwe woningen in Norg. Er wordt goed ingespeeld op deze markt. Er komen verschillende typen woningen: zowel vrijstaand, als twee-onder-een-kap als rijtjeshuizen. Naast koopwoningen, komen er ook huurwoningen in het nieuwe plan. En ook staan ecologische bezwaren de bouw niet in de weg. Er zitten vleermuizen in een bunker die volgens de rechter niet worden gestoord door de bouw.


Text

Informatieavond Heijmans op 15 mei

Kom op 15 mei naar de informatiebijeenkomst van Heijmans over de Eschlanen. Dit is een onderdeel van de wijk Oosterveld. Heijmans Woningbouw Noord bouwt hier 26 woningen.

Tijdens de inloopavond krijg je van Heijmans meer informatie over de 12 rijwoningen en 14 halfvrijstaande woningen. Je kunt plattegronden en nieuwe schetsen bekijken en je krijgt een uitleg over de bodemwarmtepomp en het slimme huisbesturingssysteem van de comfortabele en duurzame woningen.

Er zijn ook medewerkers van de gemeente Noordenveld aanwezig om vragen te beantwoorden over de wijk Oosterveld.

Let op: tijdens deze inloopavond krijg je meer informatie over het project. De officiƫle start verkoop vindt plaats na de zomer. Inschrijven voor de informatieavond en/of nieuwsbrief van Eschlanen kan via: www.eschlanen.nl

Wat: informatieavond woningen Eschlanen
Wanneer: woensdag 15 mei 2019
Tijdstip: van 18.00 - 20.00 uur
Waar: Grand Hotel Karsten, Brink 6, 9331 AA in Norg


Text

Ultra-energiezuinig wonen in Norg

Woningcorporatie Actium bouwt in Oosterveld zestien zogenaamde ‘passieve woningen’. Met de bouw van deze ‘Nul op de Meter woningen’ voorziet Actium in de vraag naar duurzaam en betaalbaar wonen.

Lage energiekosten en optimaal wooncomfort
De huizen hebben op de begane grond een woonkamer, keuken en toilet en op de verdieping komen twee slaapkamers en een doucheruimte. Daarnaast wordt er in de tuin een (fietsen)berging geplaatst. Tot zover niet echt iets bijzonders. Maar wat deze woningen zo uniek maakt, is dat ze ultra-energiezuinig zijn. Een passief huis is zo goed geïsoleerd dat je de woning met een kaarsje zou kunnen verwarmen. Dat betekent voor toekomstige huurders lage energiekosten en optimaal wooncomfort.

Toegankelijk en betaalbaar
De passieve woningen worden zoveel mogelijk circulair gebouwd: dat betekent bewust omgaan met grondstoffen en materialen hergebruiken waar dat kan. Actium heeft grote ambities als het gaat om duurzaamheid, maar verliest nooit uit het oog voor wie ze het allemaal doen. Een energiezuinig huis is natuurlijk prachtig, maar het moet ook voor alle huurders toegankelijk en betaalbaar blijven.

Na de zomer start bouw
Wanneer alles volgens de planning verloopt, wordt na de zomervakantie gestart met de bouw en kunnen de nieuwe bewoners eind 2019 verhuizen naar hun nieuwe woning.


Text

Veel belangstelling voor aanbesteding Oosterveld

In december 2018 startte de gemeente Noordenveld een aanbestedingsprocedure om naast Heijmans een tweede ontwikkelaar te vinden die nog eens vijftien kavels projectmatig gaat bouwen en verkopen. Maar liefst tien projectontwikkelaars hebben zich ingeschreven. Na loting bij de notaris zijn er vijf projectontwikkelaars overgebleven. Deze partijen hebben tot eind mei 2019 de tijd om een plan in te dienen. De gemeente kiest dan op basis van kwaliteit (duurzaamheid en participatie) en prijs het beste plan.

Ook kleinere ontwikkelaars krijgen een kans
Het inschrijven op een aanbesteding is voor bedrijven best lastig door alle formaliteiten die erbij komen kijken. Kleinere marktpartijen die hier weinig ervaring mee hebben, doen daarom vaak niet mee met aanbestedingen. Voor de gemeente Noordenveld reden genoeg om te zorgen voor een toegankelijke aanbesteding van vijftien kavels bij Oosterveld in Norg. De gemeente vraagt van marktpartijen niet te zware ervaringseisen en verlaagt de financiële druk op de ontwikkelaar door het organiseren van een informatiebijeenkomst. De gemeente heeft op deze manier ook kleinere ontwikkelaars en aannemers een kans gegeven om deel te nemen aan de procedure.

Duurzaamheid en invloed van bewoners
De gemeente beoordeelt de plannen van ontwikkelaars op prijs en kwaliteit. Duurzaamheid is bij dit project het belangrijkste kwaliteitscriterium. Noordenveld wil in 2040 klimaatneutraal zijn en duurzame nieuwbouw draagt hieraan bij. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk dat de uiteindelijke koper van de woning voldoende invloed krijgt op het ontwikkelproces. Door op een transparante en gelijkwaardige manier aan te besteden, hoopt de gemeente de meest geschikte marktpartij voor de nieuwbouwlocatie Oosterveld te vinden.


Oosterveld Norg - Raadhuisstraat 1 9301AA Roden
www.oosterveldnorg.nl