Indien dit bericht niet goed zichtbaar is, klik dan hier.
Text

Beste ,

Leuk dat je geïnteresseerd bent in Oosterveld. Met deze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over deze nieuwbouwlocatie in Norg.

Met in deze editie:

- Dit najaar: informatieavond Eschlanen
- Nieuwe satellietbeelden van Oosterveld 
- Succesvolle informatieavond Acht van Oosterveld
- Start bouw weer een stapje dichterbij
- De Veldslag om Norg: bloed, zweet en pedalen 


Text

Nieuw in Oosterveld: Eschlanen Norg

Kom dit najaar naar de informatieavond

Op een prachtige plek aan de rand van Oosterveld verrijst binnenkort Eschlanen. Hiervoor ontwikkelt Heijmans Woningbouw Noord 26 rij- en halfvrijstaande woningen.

Deze eengezinswoningen bieden volop leefruimte in en om het huis. De woningen zijn daarnaast comfortabel, duurzaam en gasloos. Om de hoek van Eschlanen vind je volop natuurschoon. En ook de dagelijkse voorzieningen, zoals scholen en winkels, liggen vlakbij. 

Voor ge├»nteresseerden is er dit najaar een informatieavond over Eschlanen. Wil je daar bij zijn? Neem dan contact op met Smit & Douma Makelaars. 


Text

Nieuwe satellietbeelden van Oosterveld

Archeologisch onderzoek nu goed zichtbaar

Drenthe staat bekend om haar rijke geschiedenis. Om er zeker van te zijn dat er op de bouwlocatie van Oosterveld geen historische schatten verloren gaan, werd er grootschalig onderzoek verricht. Archeologen doorzochten elke centimeter de plek van de toekomstige woonbuurt. Zoals al eerder gemeld, is het onderzoek inmiddels afgerond. Het leverde geen belangrijke vonsten op.

Op Google Maps is goed te zien waar de archeologen aan het werk zijn geweest. Ook leuk: een deel van de straat waaraan straks de woningen verrijzen, is al goed zichtbaar.


Text

Succesvolle informatieavond Acht van Oosterveld

Veel belangstelling voor Acht van Oosterveld

De Margarethahoeve in Norg was op 10 september het toneel van de informatieavond over de Acht van Oosterveld. Het nieuwe project kon rekenen op veel belangstelling. Bezoekers kregen informatie over het project en de persoonlijke mogelijkheden die de Acht van Oosterveld met zich meebrengt. 

De Acht van Oosterveld verrijst aan de zuidzijde van de nieuwe wijk en bestaat uit vier vrijstaande- en vier halfvrijstaande woningen. Naar verwachting start de bouw begin 2020. De huizen krijgen een duurzaam karakter: ze worden gasloos en de energie wordt duurzaam opgewekt met een aardwarmtepomp. 

Bijzonder aan de Acht van Oosterveld is de manier waarop het project tot stand komt: namelijk met behulp de bewoners zelf. In een zogeheten collectief particulier opdrachtgeversschap (CPO) nemen de toekomstige eigenaren zelf de regie over het project. Niet alleen bij de bouw van de nieuwe woningen, maar ook voor een belangrijk deel bij de inrichting van de nieuwe straat. Daarbij worden ze bijgestaan door KUUB Centrum Particuliere Bouw. 


Text

Start bouw weer een stapje dichterbij

Kadasterpalen op bouwlocatie Oosterveld

Een klein paaltje in het landschap, een mijlpaal voor Oosterveld. Afgelopen zomer gingen de kadasterpalen de grond in. Daarmee is de komst van deze eigentijdse woonwijk weer een stap dichterbij gekomen. 

Wil jij ook wonen in Oosterveld? 


Text

De Veldslag om Norg: bloed, zweet en pedalen

't Is mooi wonen in Norg

Wie aan Norg denkt, denkt al snel aan het prachtige esdorpenlandschap, eeuwenoude brinken en een gemoedelijke dorpse sfeer. Maar wist je dat er dat er ook van alles te beleven is in Norg? 

Zo werd op 1 september weer de jaarlijkse Veldslag om Norg gereden, een uitdagende mountainbike-ronde. Wedstrijdrijders streden gedurende 100 kilometer om de eerste plaats. Sportievelingen konden ook kiezen voor een toertocht van 80 kilometer. Natuurlijk werden alle rijders aangemoedigd en onthaald door enthousiaste toeschouwers. In 2019 is er weer een Veldslag om Norg. Misschien iets voor jou? 

Oosterveld Norg - Raadhuisstraat 1 9301AA Roden
www.oosterveldnorg.nl